Veelgestelde vragen Vaandels

Wilt u een nieuw vaandel laten maken of uw bestaande vaandel laten restaureren? Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen op dat gebied.

Neem gerust contact met ons op als uw vraag er niet bij staat, of als u meer informatie nodig heeft. Wij helpen u graag verder!

vaandels-home

Vragen over Vaandels

U kunt bij ons uw vaandel laten maken in vele vormen en maten. Doordat we het gehele productie proces in eigen huis hebben, is er veel mogelijk qua afwijkende vormen en maten. Vooraf ontvangt u een visualisatie (tekening) van het vaandel, zodat u zich een goede voorstelling kunt maken van het eindresultaat.

In principe zijn alle kleuren beschikbaar. Het basisdoek voor een hand geborduurd vaandel is aan de voorzijde van velours (fluweel), zijde of kunstzijde. De achterkant van een enkelzijdig hand geborduurd vaandel kan van katoen/satijn of damast zijn. Bij een dubbelzijdig vaandel wordt natuurlijk aan beide zijden een basisdoek gebruikt.

Textielfranje 2,5 cm: goudkleur, zilverkleur, zwart en wit (hedendaagse vaandels).
Metallic franje, 4,5 of 10 cm: goudkleur en zilverkleur (vintage-look vaandels).

Een hand geborduurd vaandel gaat een heel leven lang mee. Het moet dan wel op de juiste manier worden gebruikt en opgeslagen.

De aanschafkosten van een hand geborduurd vaandel t.o.v. een machinaal geborduurd vaandel zijn hoger. Maar als u rekening houdt met de kwaliteit en levensduur, is een hand geborduurd vaandel uiteindelijk goedkoper.

Goedkoop is namelijk ook bij vaandels duurkoop. Een Hand geborduurd vaandel heeft bovendien een exclusievere uitstraling.

Als u ons een mail stuurt met uw NAW- of bedrijfsgegevens en uw vaandelwensen, gaan wij daarmee aan de slag. We hebben van u nodig: het gewenste formaat, de vorm en afbeeldingen en de teksten die u op het vaandel wenst. Eventuele extra informatie of vragen kunt u ook in de mail zetten. Zodra uw wensen voor ons duidelijk en uitvoerbaar zijn, mailen wij u een vrijblijvende en kosteloze offerte. Na goedkeuring van deze offerte ontvangt u een visualisatie, zodat u exact kunt zien hoe het eindresultaat wordt.

Uiteraard. Wij helpen u graag. Bijvoorbeeld als u geen (goed) digitaal bestand heeft, maar ook als u verschillende lay-out-voorstellen wilt hebben om te kunnen vergelijken. Ook het vervaardigen van een totaalontwerp is bespreekbaar. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te overleggen?

Onze levertijd (na goedkeuring van de visualisatie en prijsofferte) bedraagt 4 tot 6 weken. Heeft u het vaandel sneller nodig, neemt u dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De levertijd van 4 tot 6 weken geldt ook voor de standaardlijn van stokken en accessoires.

Een hand geborduurd vaandel wordt, indien gewenst, geleverd met een doorzichtige, op maat gemaakte, Velcro-hoes voor bescherming. Bij regen houdt deze hoes het vaandel droog. Na gebruik dient het vaandel altijd zonder Velcro-hoes, liefst hangend, opgeborgen te worden. Een handgeborduurd vaandel kan, mits goed onderhouden en opgeborgen, een leven lang mee.

Oude vaandels worden door ons geconserveerd. Dat betekent dat wij het vaandel zo herstellen dat alle door slijtage en gebruik ontstane beschadigingen gerepareerd worden. Vaak wordt er, nadat een vaandel geconserveerd of gerestaureerd is, een kopie gemaakt van het originele vaandel.

De prijs van een hand geborduurd vaandel hangt af van vele factoren. Om u toch een indicatie te geven, kunt u bij Contact onze brochure downloaden. Hierin staan voorbeelden van gerealiseerde vaandels, zodat u hiervan een idee kunt vormen. Natuurlijk adviseren wij u om een vrijblijvende en kosteloze prijsofferte te laten maken door ons van uw ontwerp.