Over Vaandels.be

U kunt bij ons terecht voor ambachtelijk hand geborduurde vaandels, d.w.z. vaandels uit de vrije hand geborduurd. Wij ontwerpen en borduren zowel enkelzijdige- als dubbelzijdige vaandels. Tevens kunnen wij indien gewenst een combinatie van hand borduren met bedrukking aanbieden. Ook voor vaandel benodigdheden van de beste kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres.

vaandels-home

Geschiedenis Vaandels.be

Mijn naam is Frank Koel en ik ben mijn gehele werkzame leven werkzaam geweest in de textiel (productie). Na het runnen van drie tricot-confectie-ateliers met een eigen opleg- en snij-afdeling, heb ik deze vanwege de concurrentie uit landen als Polen en Turkije moeten sluiten.

Ik vond al snel een nieuwe uitdaging bij Stadelmaier BV te Nijmegen, een wereldberoemd huis voor exclusieve liturgische kleding en aanverwante artikelen. Mijn persoonlijke hoogtepunt is zeker het Bezoek van Paus Benedict XVI aan Amerika in april 2008. Stadelmaier BV werd gevraagd de kleding voor dit bezoek te ontwerpen en produceren. 

Hand geborduurde vaandels

Ook had Stadelmaier BV een aparte afdeling voor het maken van Hand geborduurde vaandels. Hier werden veel vaandels gerestaureerd die in het bezit waren van de kerk.
Ook vonden later Studentenverenigingen, Gildes, Schutterijen en Defensie de weg naar Stadelmaier BV. Voor defensie hebben wij vele mooie vaandels mogen maken. 

Ambachtelijk gemaakte vaandels

Helaas kwam in 2011 een einde aan dit mooie traditionele productiebedrijf. Na contact met de curator, heb ik een doorstart gemaakt met het atelier voor Hand geborduurde vaandels. Onze ambachtelijk gemaakte vaandels worden in een atelier in België gemaakt. België is het land van Handmade artikelen. Hier is de kennis en knowhow aanwezig die in Nederland helaas is verdwenen, doordat bewoners in kloosters, de vroegere producenten van vaandels in Nederland, dit niet meer kunnen doen.

Wij zijn dan ook trots op ons atelier en onze dames in België waar onze ambachtelijk hand geborduurde vaandels van hoge kwaliteit worden geproduceerd.