Vaandel kopen? Natuurlijk bij vaandels.be

De vaandels produceren wij volledig uit de vrije hand. Dit komt de kwaliteit en levensduur ten goede. In tegenstelling tot machinaal geborduurde vaandels. Deze worden in delen door een borduurmachine volledig vol geborduurd en later worden deze delen aan elkaar gezet.

Onze hand geborduurde vaandels gaan bij normaal gebruik een leven lang mee. Daarentegen laten de delen bij een machinaal geborduurd vaandel na verloop van tijd los. Daarom koopt u uw vaandel het beste bij vaandels.be.

Hoe zijn vaandels eigenlijk ontstaan?

Waarschijnlijk zijn vaandels ontstaan in de militaire wereld, als veldtekens om eenheden aan te duiden. Later werden dit soort herkenningsvlaggen overgenomen door schutterijen en gildes. Heel vroeger gaf het vaandel aan dat er een hoge leidinggevende, vaak een koning, aanwezig was. Later zwakte die betekenis wat af en stond het vaandel voor de aanwezigheid van de (militaire) commandant. Ze zijn lang geleden al vastgelegd, aan het eind van de 19e eeuw. Vaandels hebben sindsdien wel een steeds symbolischer betekenis gekregen. Bij de krijgsmacht leggen alle beroepsmilitairen trouwens nog steeds hun eed of belofte af terwijl ze de punt van het vaandel van hun eenheid vasthouden.

Vaandels hebben dus een eeuwenlange traditie en blijven tot op de dag van vandaag een herkenningsteken dat in hoog aanzien staat.

vaandels-home

Ieder vaandel is uniek

Bij vaandels.be is een vaandel uniek. Er bestaat vaak maar één exemplaar van, dat de eer van uw organisatie vertegenwoordigt. Wij gaan er daarom met grote zorg mee om, net als met uw wensen. Bij een restauratie of conservatie herstellen wij uw vaandel in volle glorie. Vraag ons gerust naar referentieprojecten om vaandels te bekijken die wij eerder hebben mogen leveren.

Wilt u graag een vaandel kopen? Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van vaandels. U kunt kiezen uit verschillende stoffen, formaten en verdere benodigdheden.

Meer weten over een vaandel kopen bij vaandels.be?


Neem contact op met ons en wij helpen u graag verder.